ILDELUGTENDE JORD OG EN HEL MASSE FRØ

Så er første såning overstået! Og jeg har absolut ingen idé om, hvorvidt jeg har gjort det rigtigt, så det bliver spændende at se, om der kommer noget op. Uanset hvad ser det rigtigt og flot ud, og så lugter det vildt underligt, på den lidt dårlige måde, så den nuværende situation hvor hele banden hygger sig i vindueskarmen i vores soveværelse, skal jeg lige have fundet en løsning på. Lige nu er ham, der sover ved siden af mig i hvert fald lidt utilfreds med, at skulle sove i en dunst, der bedst kan beskrives som noget, der minder om brun farin tilsat noget udefinerbart. Personligt kan jeg sagtens leve med det, men jeg er også allerede blevet lidt underlig og sang endda en lille selvlavet gro-sang, da jeg vandede her til formiddag. I nat drømte jeg også, at de allerede var spiret, så jeg blev en anelse ærgerlig, da jeg vågnede bare for at opdage, at der ingen synlig fremgang overhovedet er sket på de 17 timer, de har ligget i jorden. Forventligt, men ikke desto mindre skuffende, efter en drøm hvor det meste faktisk var høstbart efter blot få timer. Den skuffelse må jeg jo leve med og nok også vænne mig til, for jeg tvivler på, at det bliver sidste gang, den stikker sit trælse hoved frem fra skyggerne. Nok om det!

DSCF2768.jpg

Begrænsningens kunst er som bekendt svær, så da jeg efter en meget kold og snefyldt tur til Silvan stod og skulle beslutte mig for, hvor mange firkantede forspiringspotter i spaghnum jeg skulle have, tog jeg seks pakker á 20, for så havde jeg da rigeligt, tænkte jeg, og det fik jeg så ret i. Ingen skulle dog gå til spilde, og hvis nu nogle af frøene skulle beslutte sig for ikke at stikke deres lille fine plantehoved over jorden, så har jeg heldigvis nogen i overskud. Intet mindre end 66 i overskud fik jeg, men man skal jo altså helst være på den sikre side og hellere en for meget end en for lidt, og der synes jeg ligesom bare, at 66 for meget er det, der helt klart giver bedst mening. 

Det er primært kål, der skal forspires, så jeg har sået en pose blandede hovedkål (rødkål, hvidkål, osv.), en grøn romanesco, en almindelig spidskål, en rød spidskål, lidt blandede sorter grønkål, noget palmekål og en flot lille glaskål. Derudover er der blevet sået fennikel, en calabresebroccoli, en lille broccoli og en pose, også blandede, artiskokker. Artiskokkerne skal jeg lige have fundet plads til i bedende, da de kræver en hel imponerende meter til naboplanten. Ikke videre socialt hvis du spørger mig, men det er nu engang deres behov, og det må man jo respektere og så ellers bare håbe på, at de sætter en masse flotte og velsmagende blomster. 

Vejret er jo stadig elendigt i øvrigt, så jeg går snart igang med at samle det der tæskehold, for nu er jeg ved at være godt gammeldags træt af snevejr og det der forår, der lader vente på sig lidt for længe. Det bliver dog ikke idag, for idag er det kampdag og jeg ønsker alle dejlige damer en formidabel en af slagsen <3 Vi sparker røv!

DSCF2804.jpg
DSCF2811.jpg